19
aug
Big Taste Festival Sneek
16:00 to 13:00
From 19-08-16 to 21-08-16

Renzo’s on wheels bij Big Taste Festival Sneek

Sneek wordt in augustus verrijkt met een uniek evenement rijker op het gebied van voeding, smaak en verantwoord eten. Het festival genaamd ‘Big Taste Festival Friesland’, is een festival voor de inwoners en de vele bezoekers van Sneek en omstreken, die kennis kunnen maken met de heerlijkste gerechten en met smaken die ze nog nooit eerder geproefd hebben. Dit festival serveert vooral “streetfood ”! Kleine gerechtjes en lekkernijen die je uit de hand kunt eten. Het festival duurt drie dagen, van vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus en speelt zich af op het parkeerterrein van de Oppenhuizerweg, naast de Haven en het Zandsculpturenfestival in Sneek. Een van de doelstellingen van dit evenement is om mensen te laten zien dat gezond en verantwoord eten zonder conserveringsmiddelen en met verse ingrediënten, ook verrukkelijk kan zijn.

Foodtrucks

Een van de meest opmerkelijke onderdelen van dit evenement voor fijnproevers, lekkerbekken, eet- en smaakliefhebbers en andere nieuwsgierigen is dat de gerechtjes geserveerd worden uit een foodtruck! Ook dat is in Sneek nog niet eerder in de binnenstad vertoond en houdt in dat de meest uiteenlopende en gevarieerde foodtrucks hier de heerlijkste streetfood gerechten presenteren. Van smoothies en bagels, tot brownies, wokgerechten, verboden fruit of spareribs. En van gegrilde truffelkip tot Indiase curry.

Streetfood

Streetfood is aan een snelle opmars bezig in Nederland. Tientallen jaren was het aanbod van streetfoods in Nederland erg simpel en eenzijdig. Maar de afgelopen paar jaar zijn er juist enorm veel creatieve en kwalitatief uitstekende streetfoodondernemers bij gekomen. Een prima ontwikkeling, zo vinden de organisatoren, want hoe meer lekker en goed eten vanuit leuke mobiele keukens wordt aangeboden, hoe beter de organisatie dat vind. Nieuwsgierig geworden wat er tegenwoordig zoal aan streetfood wordt aangeboden? In augustus kan dit geproefd worden in Sneek.

Klinkt dit hip? Dat kan, want het is ook echt een beetje hip: dergelijke festivals zijn helemaal hot op dit moment. In Nederland begonnen in Amsterdam, inmiddels is ook Sneek om en op 14 t/m 16 augustus ook zelfs te beleven in de binnenstad! Niet alleen kan men er de meest exotische streetfoods leren kennen, ook zijn er tal van optredens, bands en streetperformers die de bijzondere sfeer – geknipt voor een stad als Sneek – nog wat verder versterken. Het Big Taste Festival Friesland in Sneek werkt samen met partner Sneek Promotion.

Datum&tijd: vrijdag 19 augustus 16:00 – 23:00, zaterdag 21 augustus 13:00-23:00, zondag 16 augustus 13:00 – 23:00

Locatie: P+R voormalig Flexaterrein, Oppenhuizerweg , naast het Zandsculpturenfestival in Sneek, naast de Haven

Ga voor meer informatie naar: http://bigtastefestival.nl/